Häståret 2021

Astoria på ärevarv, 2:a plats i Grand Prix Kûr 2021-10-01 efter Caroline Dufour på Vamos Amigos

Astoria och Jeanna Högberg Grand Prix Kür Flyinge 2021-10-02

Astoria och Jeanna Högberg, Grand Prix Kür Flyinge 2021-10-03

Avatar e. Van Vivaldi u. Abisco på Unghästtest på Strömsholm 2021-05-19. Diplom som gångartstalang med 8,5 8, 8, 7, 8, 8 = 47,5p och klass I hoppning 45,5poäng.

Ascona e. Secret u. Adelaide på Unghästtest i Sundsvall. Diplom med 9,9,8,9, 8,5, 8,5=52 poäng och högst bedömda gångartstalang och 48p klass I hoppning.

Ascona e. Secret u. Adelaide på genrep för Unghästtest Timrå 2021-05-01

Ascona e. Secret u. Adelaide på Unghästtest i Sundsvall. Diplom med 9,9,8,9, 8,5, 8,5=52 poäng och högst bedömda gångartstalang och 48p klass I hoppning.

Afrodite e. Foundation u. Sarah på Unghästtest 2021-05-22. Diplom som gångartstalang med 8,8,7,5 8,5 ,9,9=50 poäng och näst högst bedömda gångartstalang efter stallkamraten Ascona och klass I hoppning.

Jag med Acona och Afrodite på Unghästtest i Sundsvall 2021-05-22. Acona 52 poäng och Afrodite 50 poäng som gångartstalanger och båda klass I i hoppning.

2020 var ett år som inte var något annat år likt och som vi hoppades aldrig få uppleva igen. När vi nu är i sista timmarna av 2021 tycks Corona viruset fått ny fart. När vi äntligen trodde det var över under hösten går vi återigen mot nedstängningar med nästan dramatiska ökningar i smittosiffror.

Det har varit tråkiga år ur många perspektiv där det är lätt att tappa lite motivation för att träna och tävla med hästar. Den tredje Corona vågen är redan passerad och om vi nu är på fjärde eller femte håller man knappt reda på längre. Det känns fortfarande osäkert hur allt kommer utveckla sig och man kan undra hur många "våger" det verkligen kan bli.

Astoria som numera befinner sig i Danmark som Jeannas "privathäst" i Helgstrands stallar årsdebuterade februari på Flyinge med en andraplats i Intermediär II som följdes upp med en seger i debuten i Grand Prix med 72,46%. Efter ett långt uppehåll, då Jeanna tävlade med andra hästar i EM och UVM, var hon rejält ringrostig vid nästa start i 2-3 Oktober under SWB Equestrian Weeks. Hon vann glädjande nog ändå Intermediär II med 73,922% och slutade tvåa i Grand Prix Kûr med 75,675%. I slutet på Oktober debuterade hon internationell Grand Prix CDI3* samband med World Cup i Herning och slutade tvåa i såväl Grand Prix 71,782% och debuten i Grand Prix Special 71,468%. Vid nästa tävling CDI3* vid Blue Horse Dressurfestival blev resultatet 70,217% i Grand Prix och 71,787% med placering i Grand Prix Special. Årets sista tävling blev i Jysk Mesterskab med 2:a placeringar och personliga rekord i såväl Grand Prix 74,767% och Grand Prix Special 76,013%. Det ska bli spännande att se hur hon utvecklas i de allra svåraste klasserna till nästa år. 

Ascona u. Adelaide och Afrodite u. Sarah var på Unghästtest i maj. Ascona fick 52 poäng (87%) i gångarter och blev högst bedömda häst med Diplom och kvalade till Championatsfinalen. Afrodite ville inte vara mycket sämre med sina 50 poäng (83%) och blev näst högst bedömd, även hon med resultat som skulle resulterat i Diplom och kvalificering till Championatet om hon hade varit tilläggsregistrerad på gröna papper. Båda fick dessutom klass I hoppning. En härlig dag på Unghästtest som värmer ett uppfödarhjärta.

I och med Asconas resultat på Unghästtestet blev även mamma Adelaide Elitbelönad och fick göra Ariel sällskap som nyblivet Elitsto. Abisco, som inte längre finns med oss, har även hon belönats för sina avelsresultat med A-bokstaven för sina få, två stycken, men riktigt bra avkommors resultat.

Aspekt  u. Palucca och Adelinde u. Adelaide startade i Ridhästtest och båda fick diplom och kvalade till Breeder´s Trophy final. Aspekt skötte sig utmärkt och segrade medan Adelinde blev riktig rädd för en sprakande högtalare. Att hon trots det fick det resultat hon fick är vi glada för. Aspekt deltog sen i Breeder´s Trophy finalen för fyraåriga dressyrhästar där han slutade på en 23 plats av 63 startande.

Abiscos son Avatar var på Unghästtest och erhöll Diplom med 47,5 poäng (79%) i gångarter och klass I hoppning. Aedina u. Ariel har debuterat i Msv dressyr med flera segrar MsvB:1 (bl a 73,9%) och även i debuten MsvB:2 blev det blågul rosett. A Capella u. Adelaide har segrat i Nationell Prix St George och placerat sig i Intermediär I, Adriano u. Mint har segrat och placerat sig i Intermediär I i USA, Astral u. Miami har placering i St George och flera segrar i MsvA:1, After Dark u. Paluccca har placerat sig i MsvB:5 (bl a 2:a i DM), i MsvA:1 och Prix St George. Affendi u. Palucca segrat i MsvB:1 och Atlantic u. Palucca i LB:2.

Årets två föl blev ett svart hingstföl e. Janeiro Platinum u. Adelaide som fått namnet Ajvin och ett svartbrunt stoföl Abigail e. Bon Couer u. Astoria född efter embryotransfer med Africa som mottagarsto. Adelinde däremot blev tyvärr inte dräktig i fjol. Härlige Ajvin flyttade i början av december till sin nya ägare.

Sarah och Athena är båda dräktiga med Bon Couer och Afrodite med Bonjour. Ascona är dräktigt med Rockabye S efter att vi fått byta hingst två gånger från först Iron till Freetown för att slutligen hamna på Rockabye S. Vi fick även ett embryo från Astoria och Iron som tyvärr mottagarstoet resorberade, så det blir tyvärr inget Astoria föl nästa år.  

Underbara och fantastiska avelsstoet Elitstoet Palucca har fått galoppera vidare till de evigt gröna ängarna. Vi sörjer och saknar henne så och hoppas att hon har det bra i hästhimlen med sin gamla hagkamrater. Det gör så ont när de gamla stona inte är med oss längre. TACK för allt fantastiska, underbara och kloka Palucca!

| Svar

Senaste kommentarer